Известие

Collapse
No announcement yet.

Конус във филтърнатаа кутия

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от dhtj Покажи съобщение
    Оправи си колата и газовата.
    Моята е 2.0, има си тромпет или конус както искаш му викай и на дълго пада под 10/100 газ като я карам "нормално" .

По ограниченията кротко с 90-110 там около 3000 оборота пада и на 8/100
    И аз за това се дразня,с предишния двигател ми беше толкова разхода и на мен .А и щом при вас си го има "тромпета" значи трябва да е там.
    За Симгаз знам само едно място в Пловдив ,човека обаче не харесва Алфи и за него е било нормално да караш Алфа и да незнаеш колко гори.

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
      Сигурно ли е, че няма разминаване в сфазирането на разпределителните валове?
      Не е сигурно.... майстора не е ползвал пети, като е сменял ремъка , обаче може да го е прехвърлил без да е свалял стария , защото двигателя е бил на земята.Бях купил ремък на Бош, каза че имало един зъб разминаване с този на двигателя и не сложи него , а купи друг който отговарял.Ако може да ме насочите в Пловдив къде има сервиз с пети , за да се направи синхронизация на валовете. Друг вариант е да си купя петите и да проверя само , ако не са мн скъпи.

Comment

Тази кола ме побърква, не съм очаквал да върви толкова.Разхода в момента ми е 8.2л/100 газ ,извънградско при 160 средна скорост.
        Ще забрави за този тромпет вече

Comment

Първоначално публикувано от Assembly Покажи съобщение
          Тази кола ме побърква, не съм очаквал да върви толкова.Разхода в момента ми е 8.2л/100 газ ,извънградско при 160 средна скорост.
          Ще забрави за този тромпет вече
          От мен имаш номинация за нобелова награда

159 1.8 MPI
          166 2.0 TS (ex)

Comment

От мен имаш номинация за нобелова награда
            Ще я приема а удоволствие.Мани бъзика ама кефа е голям, караш,караш и накрая нищо не можеш да напълниш в бутилката.Разхода ми е важен защото правя по 100/150 км. Градско дневно,когато ми се наложи да обикалям извън града стигам до 500/600км. на ден,при двоен разход ,набутвацията си е голяма

Comment

Първоначално публикувано от Assembly Покажи съобщение
              Ще я приема а удоволствие.Мани бъзика ама кефа е голям, караш,караш и накрая нищо не можеш да напълниш в бутилката.Разхода ми е важен защото правя по 100/150 км. Градско дневно,когато ми се наложи да обикалям извън града стигам до 500/600км. на ден,при двоен разход ,набутвацията си е голяма
              Сигурен ли си, че при тази скорост, нямаш смесен разход? Т.е - да похапва и бензин? (не е задължително да има индикация, че минава на бензин).

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

Сигурен ли си, че при тази скорост, нямаш смесен разход? Т.е - да похапва и бензин? (не е задължително да има индикация, че минава на бензин).
                160 много ли са, и как се разбира за бензина

Comment

При 160 има вероятност газовата да не се справя с храненето на мотора и в такава ситуация някои газови (както е при мен) компенсират с бензин.

Лесно ще установиш, дали е така, като си следиш внимателно разхода на бензин.

Това може да се разбере и от конфигурацията (настройките) на газовата.
                  Last edited by ecotronic; d.m.y г., 16:18.

159 1.8 MPI
                  166 2.0 TS (ex)

Comment

извинявам се на колегата, но му предлагам щом гледа разход при средна скорост 160 км/ч, да иде до КАТ и да си върне книжката. Щото алтернативата е скоро да четем неприятни новини с негово участие
                    Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
                    Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
                    Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

При 160 има вероятност газовата да не се справя с храненето на мотора и в такава ситуация някои газови (както е при мен) компенсират с бензин.

Лесно ще установиш, дали е така, като си следиш внимателно разхода на бензин.

Това може да се разбере и от конфигурацията (настройките) на газовата.
                      И от стрелката на бензина, като започне заплашително да слиза надолу, с подканата да бръкнеш в джоба и да извадиш кеш
                      Alfa Romeo 156 1.8 SW TS 144hp

Comment

8/100 разход със средна скорост 160 мисля че няма бензинов мотор, който да го постигне, дори и от 2018та.
                        156 2.0TS

Comment

Първоначално публикувано от dhtj Покажи съобщение
                          8/100 разход със средна скорост 160 мисля че няма бензинов мотор, който да го постигне, дори и от 2018та.
                          Може бензин да е пипала. Дайте някой в Пловдив да ми види валовете все пак,макар че при това вървене което има в момента , не виждам смисъл

Иначе За колегата по-горе и при 200 съм засичал разход с алфата ама не ме устройва.
                          Last edited by Assembly; d.m.y г., 21:21.

Comment

последно засичане на дълго,270 км.20.88л.газ

Comment

Working...
                            X